По-старото поколение е разнородно - един на 60 се чувства като старец,

...
По-старото поколение е разнородно - един на 60 се чувства като старец,
Коментари Харесай

Дълголетието като стратегия: Защо компаниите трябва да преговарят с възрастните хора

По-старото потомство е разнородно - един на 60 се усеща като дъртак, а друг на 80 бяга маратони. Как могат да се употребяват тези разлики в стопанската система?

Благодарение на напредъка в медицината хората живеят по-дълго и се усещат по-здрави. Световното население от хора на възраст 60 и повече години нараства пет пъти по-бързо от популацията като цяло. Продължителността на живота в света се е удвоила от 1900 година насам и специалистите споделят, че децата, родени в развитите страни, имат всички шансове да доживеят до 100 години. Тези, които през днешния ден са с „ да “, не бързат да се пенсионират: в Съединените щати да вземем за пример, съгласно прогнози на Бюрото по трудова статистика, през 2024 година 36% от хората на възраст 65-69 години ще останат на работа, което е доста повече от 22% през 1994 година (Това събитие се назовава " сребърно цунами " ).

Тези хора генерират все по-голям дял от международния брутен вътрешен продукт (БВП) и управляват възходящ дял от международното благосъстояние. В книгата си „ Етап (не възраст) “ Сюзън Уилнър Голдън прави оценка „ стопанската система на дълголетието “ на повече от 22 трилиона $, съгласно други оценки хората над 50 години към този момент съставляват половината от международните потребителски разноски или 35 трилиона $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР